Navštíveno 8751x

03.12.2008, 20:30 |
Kmoda Poradíte prosím někdo s výběrem? Potřeboval bych nejlépe něco co umí oholit do hladka ale i udržovat strniště. Nevím jestli to umí holící strojky proto chci radu. Nebo bude lepší zastřihovač?

03.12.2008, 21:16 |
koren uplne dohladka se elektrikou nikdy neoholis. jinak za me philips - normal 3 rotujici hlavy. udrzovat strniste snad umi nejaky brauni (pro zmenu klasika planzetak), ale radsi bych k tomu ucelu volil kvalitni zastrihovac
já max spokojenost s PANASONIC ES8249
je to ten, co prej umí oholit i měděný dráty, ale já to nezkoušel :-D
Umí opravdu hodně do hladka.
Strojků jsem pár vystřídal a s tímhle naprosto super.
to Kmoda:
zda se na něj ale prodávají nějaký nástavce na zastřihování, to nevím... nezkoumal jsem
Časopis D-Test přináší aktuální srovnání holicích strojků. Opět se jedná o převzatý test z německého vydání časopisu Stiftung Warentest , takže z celkem 14ti testovaných strojků je u nás dostupných 7 modelů.
Jak se umístili, které to jsou a jakou obdrželi známku ?
1. Philips HQ9190 Dobrý (1,6)
2. Braun 8595 Dobrý (1,9)
3. Philips HQ7742 Dobrý (1,9)
4. Philips HQ8150 Dobrý (1,9)
6. Braun 5770 Dobrý (2,3)
8. Braun 2675 Dobrý (2,3)
12. Remington 2491 Uspokojivý (3,2)
já používám pouze zastřihávač, ty strojky nic neoholí, buď teda mach3 nebo zastřihávač, měl jsem strojek od braunu vyšší řadu kolem 3500Kč a o ničem...musíš hodněkrát přejet, abys oholil

03.12.2008, 21:32 |
crestik | Upraveno: 2008-12-03 21:34:07
jj, taky mám Philipse, snad ten nejlevnější na síť za 1000...holí super, jezdí hladce po tlamě, na rozdíl od Ety, který sice byl na aku, ale moc to "neklouzalo" BTW ta Eta a Philips maj uplně stejné frézky :-)

03.12.2008, 22:08 |
koren ja bych teda nejradeji hlasoval pro toto,ale:
a) clovek musi byt trochu masochista
b) nemit na ksichte pihy, znaminka, pocinajici rakovinu kuze...
c) chce to cvik

já se holícím strojkům vyhýbam obloukem, dostal jsem ho k Vánocům, jednou ho zkusil a okamžitě po celym ksichtě pupínky tak radši sázim na mach3
ja mam teda taky obyc fusion power a max. spokojenost, btw nevi nekdo rozdil mezi timhle a tim novym phenom? Prijde mi ze ma jen tmavsi barvu, jinak je stejnej :-D
tak ja mam nejakyho starsiho(spis staryho) elektrickyho philipse a strniste udrzuje dobre hubu holi krasne ale na krku hodne spatny tam to jisti klasicka ziletka.Jinak tata ma nejakyho novyho brauna a holi super ale jen holi zadnej zastrihavac

04.12.2008, 05:20 |
Kmoda Právě nevím jestli koupit třeba tohle. Mělo by to i zastřihovat ale nevím jestli se dá nastavit hloubka. Asi ne. Tenhle výsuvný zastřihovač má skoro každý holící strojek jsem koukal

04.12.2008, 05:24 |
Kmoda A nebo tuhle sadu kde jsou i další nástavce a i mini holící strojek

Asi ctvrtej rok neholim, 2x tejdne prejedu nejakym remingtonem na baterky na 1mm strniste. Chtel bych neco lepsiho, ale zatim jsem nic nenasel, vse je aku a jen 220V, coz je v nekterejch zemich napytel, ze jo. Philise mam taky, byl to nejakej ulet, 3 vykyvny hlavy, ale pouzil sem ho asi 3x...

04.12.2008, 10:41 |
Kmoda Taky bych zastřihoval tak 1mm strniště nejlépe ale koukal jsem že zastřihovače jsou třeba až od 3 nebo 4mm.
Kmoda: ja mam pocit, ze tappaja spis mysli ze to "holi" na 1mm strniste :))
Proste mam tuhle jebku za peto uz tretim rokem a samoze jsem se dival po necem vymakanym od Brauna, philipse nebo tak a nic lepsiho jsem nenasel.
Kdyz holim, sundam ten nastavec a mas tam 0.5-1mm brit, kterej holi perfektne. A jak rikam, je na batetky-tuzkovky, zadny aku s trapnou nabijeckou. Ted sem ho tu videl prodavat za 15 eur, sakra mel jsem si ho koupit pro strycka prihodu...

tappaja:
co jsem měl v ruce aku strojky, tak všechny tam měly obyč akumulátory, co se prodávaj za pár šupů a vydrží mraky, takže to zas tak trapné není

04.12.2008, 16:58 |
camron | Upraveno: 2008-12-04 17:00:42
Já asi dva měsíce používám tuhle bestii a musím říci, že spokojenost. Bere to fakt do hladka. Super ergonomie, výkyvná hlava, nabíjí se do plna asi za 40 min, dá se opláchnout pod vodou. Taky jsem pokukoval po těch Panasonicích, ale tam se mi moc nelíbila ta hlava, která je výkyvná jen do stran, takže jsem dal na "zkušenější" značku.

crestik: ja to psal z jinyho duvodu, at mi ukazes slusnej strojek s nabijeckou, ktera facha od 100-240V a nevazi pul kila, asi bych uvazoval o zmene. A kdyz chcipa baterka, jeste se s tim 3x oholis, jak ti klekne aku, pujdes do prace jak trotl napul oholenej :o)
tappaja: osobně jsem měl aku jeden, a to tu ETu. Nebyl to žádný zázrak, ale bohatě to splňovalo, k čemu to je předurčeno. Mělo to displej, který kupodivu ukazoval zhruba přesně kolik min zbývá, max 40, což tak nějak vychází, páč jsem to nabíjel jednou za dva týdny, a holil jsem se denně asi 2min. No a nevím jak ostatní, ale když vidím, že mi dochází šťáva z baterek, tak jsem se píchnul na síť a jedu dál. Nebyl k tomu adaptér, jen šňůra s klasickou koncovkou a troufnu si tvrdit, že pokud by se k tomu připojil kabel do zásuvky exotických zemí s jinou voltáží, tak to ta elektronika přechroustá.
Mimochodem, ten můj "filips" holí tak zhruba na drsnost povrchu jako žiletka po 12h. Dokázal by někdo říct, v čem jsou lepší ty strojky, co jsou 5x a více dražší? To snad musí umět i vyčistit zuby...

04.12.2008, 19:52 |
Magic | Upraveno: 2008-12-04 20:07:43
Co já vím tak žádný holicí strojek neudělá strniště, ty vysouvací udělátka jsou tak na zastřižení kníru nebo kotlet. Jedině zastřihávač jak tappaja. Mám 16let starýho Remingtona a teprve teď jsem měnil jeden tužkovej aku.
tappajo je fakt, že si tu potvoru před holením vždy raději dobiju.
prechrousta nebo shori, nic jinyho mezi tim :o) A proste ZASTRIHAVAC jsem nikde zadnej takovej fungujici nevidel.
ja osobe na moje fousy pouzivam holici strojek na hlavu bez nastavce a na strniste naprosto idealni,je to philips a nemenil bych(aspon dokud funguje):o))

04.12.2008, 20:07 |
Magic Tappajo, čím jednodušší tak nejlepší, pomalu není co by se na něm posr..lo,ještě, že už se 25 let neholím a jen zastřihávám. Je to pohoda.
Tak tak, nebejt toho, ze se mi na ten nastavec podival nas pes a trosku mu zmodifikoval ty plastovy zoubky, tak je jak novej. :o))

04.12.2008, 21:10 |
Magic Hele já myslím. že by stačili i třeba jen 3 ty plastový zoubky, vždyť to stejně drží je na stejný vzdálenosti od xichtu.
Jo jo staci, jen jak to zmodifikoval, tak ted na bradku musim davat 4mm misto predchozich 3mm, protoze ty zoubky proridly.
Zastřihovač vousů Philips QT 4085
Výrobce:
* velký zastřihovač vousů (o šířce 32 mm)
* zastřihovač pro úpravu kníru a kotlet (o šířce 15 mm)
* systém TurboVac s flexibilním prostorem pro zachycení vousů
* technologie SteelWave
* patentovaný zámek polohy pro přesné nastavení délky střihu – 9 nastavení délky vousů(1,5 – 18 mm)
* samoostřící nože z chromované oceli s dlouhou životností pro přesné zastřihování
* průhledný prostor na zastřižené vousy
* snadná indikace potřeby vyprázdnění zásobníku
* bezúdržbová střihací jednotka
* bez nutnosti mazání
* rychlé nabití: 1 hodina nabíjení vystačí až na 50 minut použití s akumulátorem/na síť
* ochranné pouzdro pro bezpečné uložení a na cesty
Záruka 24 měsíců

05.12.2008, 17:50 |
Kmoda Díky za zkušenosti. Teď koukám ještě na tohle. Nemá někdo?
[ Link ]